Kapita, taloyhtiön ja asukkaiden omaisuuden turvaksiYrittäjät

Tiedätkö, mitä taloyhtiösi osakkaat odottavat taloyhtiöltä?

Nykyisin odotetaan, että asunto-osakeyhtiö on turvallinen, terveellinen ja viihtyisä sekä toimiva, muunneltava ja taloudellinen. Pelkkä asuminen ei enää riitä, vaan taloyhtiöiden odotetaan tuottavan erilaisia palveluja, joiden käyttötarkoitus ja ominaisuudet ovat mahdollisesti toisistaan riippuvaisia.

Sijoittaja-osakkeenomistaja tavoittelee omaisuudelleen maksimaalista ja pitkäkestoista tuottoa kun taas ylläpito-organisaatio pyrkii hyvin toimivaan, laadukkaita kiinteistöpalveluja tuottavaan energia- ja ympäristötehokkaaseen taloyhtiöön. Taloyhtiö on omistajiensa, käyttäjiensä, ylläpito-organisaationsa ja mahdollisten toimitilapalvelujen yhteistyön kohde.

Taloyhtiön osakas- ja/tai asukaskyselyllä voidaan selvittää, mitä osakkaat ja/tai asukkaat aidosti toivovat taloyhtiöltä. Yhdessä Kapitan kanssa suunnitellaan juuri sinun taloyhtiösi tarpeisiin räätälöity kysely. Vastaukset tallennetaan ja analysoidaan. Taloyhtiön hallitukselle esitetään tulokset diaesityksenä. Kapita voi myös tulla esittelemään tulokset yhtiökokoukselle.

Seuraava vaihe on taloyhtiön strategian tekeminen. Sitä suosittelevat niin Isännöintiliitto kuin Kiinteistöliittokin. Strategiaprosessissa Kapita ohjaa ja avustaa taloyhtiön hallitusta. Isännöintiliitto, Kiinteistöliitto ja Ympäristöministeriö suosittelevat strategian laatimista taloyhtiöille.

Joskus taloyhtiö tarvitsee myös viestintäsuunnitelman esim. jonkin ison remontin yhteydessä tai ihan yleisesti ohjeeksi isännöitsijälle ja hallitukselle. Kapita räätälöi tarpeidesi mukaisen viestintäsuunnitelman.

© Kapita